In Utrecht Overvecht bouwt Van Wijnen ‘The Cube’. Een markant gebouw met 629 studentenwoningen. Elke unit heeft een eigen badkamer, kitchenette en Frans balkon. Linthorst Techniek kreeg de opdracht voor de elektrotechnische en werkbouwtuigkundige installatie. Zij vroegen Huussen om het elektrotechnische deel te verzorgen. Een prachtige klus waar we trots op zijn.

The Cube valt op door het ontwerp met getrapt daklandschap en twee hoogteaccenten van maar liefst 50 meter. Op het hoogste punt telt het gebouw 16 verdiepingen. Daarmee is The Cube straks het hoogste gebouw van Overvecht. De bouw is al gestart en elke week zien we groei. Ons team is hier nog minimaal een jaar mee bezig.

Healty Urban Living

Ontwikkelaars Van Wijnen en IC Netherlands komen met deze ontwikkeling tegemoet aan de enorme vraag naar studentenwoningen in Utrecht. Het ontwerp van Team V Architecten past bij de wens om bij de wijkvernieuwing in te zetten op wat de gemeente Healthy Urban Living noemt.

Er komt een collectieve daktuin en in het hart van het gebouw vind je straks een gemeenschappelijk gebied met onder andere een bootcamp-track. Naast wonen en studeren kun je in Op Dreef straks naar de was-bar, hangen op het terras bij het water, een restaurant bezoeken, overleggen in de meeting space en is er ruimte voor trainingen. Bijzonder is dat alles in één vloeiende lijn in elkaar overgaat, waardoor ontmoeting en interactie gestimuleerd worden.

Gebouwd met oog op de toekomst

Mocht de woningmarkt veranderen, dan verandert The Cube mee. “Met het oog op de toekomst heeft het gebouw daarom een flexibele constructieve opzet en dat heeft natuurlijk ook zijn invloed op de elektrotechnische installatie”, aldus Bas Huussen.

Uitgebreide informatie over dit project is te vinden op www.cube030.nl.
Uw project met ons bespreken? Neem contact met ons op.